دکتر الناز سلطان مرادی » ریزش مو » از علت تا درمان ریزش مو
مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه

از علت تا درمان ریزش مو

این روز ها بر اثر عوامل مختلف اغلب افراد از ریزش مو های خود شکایت دارند و دچار ریزش موی شدید هستند و همواره به دنبال یافتن روشی موثر برای درمان ریزش مو هستند.ریزش مو همان طور که گفتیم می تواند بر اثر عوامل مختلفی بروز کند اما می توان گفت یکی از دلایل اصلی می تواند کمبود ویتامین باشد.
ریزش مو ممکن است کمی نگران کننده باشد اما در حقیقت چیزی نیست که قابل درمان نباشد و تنها با مراجعه به پزشک پوست و مو می توانید روند درمانی را آغاز کرده و از  آن جلوگیری کنید.
همچنین لازم است بدانید که ریزش مو 80 تا 100 تار مو در روز امری طبیعی است و نشان دهنده چرخه سالم مو است؛ زیرا که مو های قدیمی ریزش پیدا کرده و موهای جدید جایگزین آنها می شود و به همین ترتیب موی سر سالم می ماند.اما اگر ریزش مو در طول روز بیش از 100 تار مو بود باید برای درمان و یافتن علت دقیق آن به پزشک مراجعه کنید.
ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در خصوص علل ریزش مو و درمان آن با شما صحبت کنیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

ریزش مو

علل ریزش مو و پیشگیری از آن

ریزش مو می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته که با شناخت دقیق علت آن می توان روش درمانی مناسب را برای پیشگیری از آن استفاده کرد.

برخی از علل ریزش مو شامل موارد زیر است:

آسیب های جسمی

می توان به هر نوع آسیب جسمی مانند تصادف ، جراحی و یا بیماری های شدید اشاره کرد که بعد از درمان جسمی رویش موها به حالت عادی بازمی گردد .

بارداری

در بانوان ممکن است تاثیرات بارداری موجب ریزش موقتی مو گردد که باید بعد از زایمان و شیردهی طی چند ماه رشد موها به حالت نرمال و قبلی خود باز می گردد و یا قرص های ضدبارداری که با مراجعه به پزشک زنان و تغییر داروی ضدبارداری این مورد نیز درمان میگردد.

تغذیه و کمبود ویتامین

تغذیه نامناسب من الجمله استفاده بیش از حد از ویتامین آ و یا کمبود پروتئین در رژیم غذایی ، کم خونی ناشی از کمبود آهن ، کمبود ویتامین ب ، کاهش وزن شدید، کم شدن آب بدن نیز موجب ریزش مو می گردد که این موارد نیز به راحتی با تغییر رویه تغذیه به فرم صحیح موجب رویش مجدد موها می گردد.

برخی بیماری ها و اختلالات هورمونی نیز باعث ریزش مو می شوند:

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید که تنها راه شناسایی کم‌کاری تیروئید با انجام آزمایش خون است و به راحتی با دارو قابل درمان است.

لوپوس

بیماری دیگر به نام لوپوس یا خود ایمنی که در این بیماری سیستم ایمنی بدنی به دلیل نوعی اختلال به سلول‌های سالم خود حمله می‌کند بیماری آلوپسی آره ئاتا بیماری تقریبا شبیه به لوپوس می باشد با این تفاوت که صرفا به پوست و موی سر حمله می گردد و تنها راه انجام آزمایش و تشخیص به موقع و اقدامات پزشکی لازم برای درمان آنها می باشد.

سندروم پلی کیستیک تخمدان

بیماری دیگر سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد. این اختلال بدلیل عدم تعادل در هورمون‌های جنسی زنانه و مردانه رخ می‌دهد.

سطح بالای آندروژن می‌تواند منجر به کیست تخمدان، افزایش احتمال ابتلا به مریضی قندخون ، افزایش شدید وزن، اختلال در پریود، ناباروری و کم تراکم شدن موها نیز شود.

جهت درمان باید از رژیم غذایی مناسب، ورزش روزانه، مصرف داروهای ضد دیابت و ضد باروری استفاده کرد تا هورمون‌ها به تعادل مناسبی برسند.

دارو های شیمیایی

تاثیر داروهای شیمی درمانی بر روی ریزش مو یکی از شایع ترین دلایل می باشد که این ریزش دائمی نبوده و پس از درمان سرطان و توقف استفاده از این داروها رویش مجدد مو اتفاق می افتد.

مصرف برخی دارو ها

مصرف برخی داروهای رقیق کننده خون و داروهای فشار خون و برخی داروهای درمان افسردگی و ضدالتهابی نیز موجب ریزش موقتی موها میگردند که با کاهش دوز دارو و تغییر دارو قابل درمان می باشد.

بیماری های روانی

بیماری به نام تریکوتیلومانیا که نوعی بیماری روانی وسوسه کندن مو می باشد که با مراجعه به پزشک و دریافت داروی آرامبخش قابل درمان می باشد.

مصرف اسیروئید ها

یکی از عوامل ریزش مو در ورزشکاران سومصرف استروئیدهای آنابولیک می باشد که این ریزش مو دائمی نیست و پس از کاهش و یا عدم مصرف رشد موها به حالت عادی بازمی گردد.

استرس و افسردگی  

عواملی چون استرس و افسردگی نیز جزو موارد شایع ریزش مو می باشند که با تقویت روحیه و انجام ورزش یوگا و مدیتیشن و پیاده روی در طبیعت این مشکل را می توان درمان کرد. سو مصرف سیگار و مشروبات الکلی نیس موجب افزایش ریزش مو و طاسی سر می گردد و با کاهش و یاعدم مصرف رشد موها به حالت عادی بازمی گردد.

آرایش نا مناسب مو

استایل نامناسب آرایش موها نیز جزو علل ریزش مو به حساب می آیند که با استفاده از نرم کننده بعد از شامپو در هر وعده حمام و عدم استفاده از کش ، اتوی مو، سشوار و مواد آرایشی نظیر رنگ مو و ژل و … می توان از ریزش آن جلوگیری کرد.

افزایش سن

افزایش سن از عوامل عمده ریزش مو می باشد که متاسفانه در این مورد تحقیقات در حال انجام می باشد.

 تاثیر وراثت در ریزش مو

اختلالات ژنتیکی در مردان دارای الگوی طاسی هستند بیشتر رخ می دهد. حدود 2 نفر از هر 3 مرد، تا سن 60 سالگی تجربه ی ریزش مو دارند . معمولاً یک الگوی کلاسیک را دنبال می کند ،که مو از ریشه ها ناپدید می شود و باعث ایجاد خط موی M شکل می شود.

الگوی ریزش مو در زنان، به نام آندروژنیک آلوپسیا، همان نسخه ی زنانه ی الگوی ریزش مو مردان است. زنان، برخلاف مردان دچار عقب رفتگی خط مو نمی شوند، در عوض فرقشان بازتر و موهاشان به وضوح نازکتر می شود.

کاهش وزن شدید

در حقیقت باید گفت که کاهش شدید وزن به طور ناگهانی نیز می تواند منجر به ریزش مو شود؛ زیرا که در طی کاهش وزن ناگهانی مو، بدن دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی شده و ریزش مو را به دنبال خواهد داشت.

علائم ریزش مو

همان طور که گفتیم چرخه طبیعی ریزش مو 80 تا 100 تار مو در روز است که این مخسئله نشان دهنده سلامت مو است اما در حقیقت اگر میزان ریزش مو از این مقدار بیشتر شود می توان گفت که فرد دچار  ریزش مو است.

همچنین کم شدن تراکم مو بر اثر ریزش مو نیز یکی دیگر از علائم ریزش موی غیر طبیعی است.

درمان ریزش مو

در مقاله بالا برخی از علل ریزش مو و روش های پیشگیری از آن را بیان کردیم اما در حقیقت برای درمان جدی ریزش مو باید به پزشک پوست و مو مراجعه کنید.

پزشک پس از معاینه و انجام آزمایش های لازم، به تشخیص علت دقیق ریزش مو می پردازد و بسته به علت ریزش مو و شرایط فرد درمان های مناسب را توصیه می کند.

برخی از روش های درمانی توصیه شده توسط پزشک عبارتند از:

  • مصرف ویتامین

مصرف مکمل های و ویتامین های تجویز شده توسط پزشک و مناسب مو، در صورت کمبود ویتامین می تواند در درمان ریزش مو بسیار موثر باشد.

مصرف بیوتین

همان طور که گفته شد کمبود ویتامین ب یکی از دلایل شایع  ریزش مو به شمار می رود و مصرف بیوتین طبق تجویز پزشک می تواند از ریزش مو جلوگیری کند.

  • پی آر پی مو

پی آر پی مو نیز یکی از روش های مناسب برای جلوگیری از ریزش مو و افزایش تراکم مو است. اگر دچار ریزش مو هستید می توانید در طی یک جلسه مشاوره با پزشک پوست و مو، به درمان ریزش مو توسط پی آر پی بپردازید.

  • مزوتراپی مو

در مزوتراپی مو نیز با تزریق دارو به طور مستقیم به مو، به توقف ریزش مو و رشد مو کمک می شود که می تواند بسیار موثر باشد.

  • تزریق فیلر مو

تزریق فیلر به مو یکی از روش های نوین جهت افزایش تراکم مو و کاهش ریزش مو است که بسیار کمک کننده و موثر است.

اهمیت جلوگیری از ریزش مو

در حقیقت جلوگیری از ریزش مو از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا که اغلب ریزش موی شدید و عدم درمان آن می توان منجر به کم شدن تراکم مو شود و در نتیجه زیبایی ظاهر فرد را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین از نظر روانی نیز پیشگیری از ریزش مو می تواند تناثیر بسیاری داشته باشد.

زیرا که افراد هنگامی که ریزش مو و کاهش حجم مو های خود را می بینند احساس ناراحتی می کنند و نگران ظاهر خود هستند، این استرس ناشی از ریزش مو می تواند زمینه ساز مشکلات دیگر شود.

 

 

 

برچسب ها:

آخرین دیدگاه‌ها

    پرسش و پاسخ تکمیلی

    سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

    0 دیدگاه
    یک دیدگاه بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس سریع