مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

خال برداری

در این مقاله سعی نموده ایم که به توضیح جامع و مفصل پیرامون خال برداری و بهترین روش آن بپردازیم، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه بهتر است که این متن را تا انتها مطالعه نمایید. ما را با ادامه مطلب همراهی بفرمایید…

یکی از متداول ترین و شایع ترین ضایعه پوستی خال می باشد که در واقع نوعی تومور از سلول به نام ملانوییت یا سلول رنگ دانه ای ساخته می شود. خال برداری یا نووس از دسته هایی از سلول های رنگ دانه ای که به صورت تیره و کوچک بر روی پوست ظاهر شده و در اندازه و رنگ مختلف ایجاد می شود. این خال ها ممکن است در هر جایی از بدن ظاهر شود. همچون: دست، پا، صورت، نیم تنه و…

شایان ذکر است که بگوییم اغلب خال های پوستی یا نووس بی ضرر و بی خطر بوده و کمتر پیش آمده که پیش سرطانی باشد و بتوان با جراحی آن را برطرف نمود. در اغلب مواقع افراد برای زیباتر شدن اقدام به برطرف نمودن خال می کنند. گاهی درمان خال برای جلب زیبایی نبوده و درصدد برطرف نمودن بیماری ملانوم است. خال ها را با استفاده از جراحی یا توسط لیزر به شکل طبیعی بنا به دلایل زیبایی افراد حذف می کنند که هیچ گونه ضرری ندارد و تنها باید از پزشک پوست معاینه مورد را بررسی کرد.

در کلینیک زیبایی دکتر الناز سلطان مرادی در زنجان روش های متعددی از برداشتن انواع خال برداری وجود دارد که در کنار این متد، پاک کردن تتو با دستگاه کیوسوییچ ، تزریق بوتاکس، تزریق فیلر یا ژل، تزریق چربی و سابسیژن و … بسیاری از خدمات دیگر صورت می گیرد.

خال برداری

انواع خال ها کدام است؟

خال ها در اغلب مواقع در سنین مختلف و به دلایل متفاوتی در افراد به وجود می آید و شروع به رشد می کند. همین سبب باعث شده که این خال ها را جزء دسته بندی خاصی تقسیم کنیم که از جمله:

خال مادرزادی: گذشتگان وجود خال مشترک را بین افراد را نسبت فامیلی تلقی می کردند. اما اظهارات پزشکی هنوز این عارضه را تایید نکرده اند فقط این را بیان کردند که این خال ها با نوزاد وجود دارد یا اینکه در 2 تا 5 سال اول زندگی در بدن فرد ممکن است که وجود داشته باشد.

خال اکتسابی: گاهی این خال ها به دلیل تماس با نور مستقیم با خورشید، مواد اسیدی، مواد شیمیایی، حاملگی، بلوغ و … در سن 30 سالگی به بعد ایجاد می شود که معمولا نمود کمتری دارد. اما در دوران نوجوانی، افراد مستعد ایجاد خال اکتسابی می باشند.

روش های مختلف خال برداری کدام می باشد؟

انتخاب کدام روش در خال برداری به عهده پزشک پوست است که با توجه به زمان ایجاد خال، شکل، اندازه، رنگ، تقارن، تغییرات ایجاد شده در خال و … همگی را بعد از معاینه و بررسی انتخاب می کند.

در اکثر مواقع بعد از تجویز آزمایش های مختلف  برای روش های تشخیص و حذف خال استفاده می شود که شامل:

جراحی خال برداری: جراحی یکی از پرکاربردترین روش برای برداشتن خال می باشد. در این روش پزشک پوست با بی حس نمودن  پوست و با جلوگیری از رشد با قیچی و با چاقو اقدام به جراحی می کند. جراحی با سه روش خارج نمودن با تراشه، بیوپسی با پانچ، جراحی برشی صورت می گیرد.

لیزر درمانی:  لیزر از روش های برداشتن خال به شمار می رود که مورد استقبال عام موردم واقع شده است. در این روش برعکس کوتو عمق آسیب تعیین می شود و این روش برای برداشتن خال های مسطح و خال های ریشه دار بسیار مناسب است.

لیزر روی: این لیزر برای برداشتن خال صاف مورد استفاده قرار می گیرد. این خال ها را برای برداشتن ضایعات و رنگدانه های مخصوص از آن استفاده می کنند. حدود استفاده از لیزر روی بین 8 تا 4 هفته یکبار است تا با این اقدام بدن فرصت کند ماده رنگی را تخریب نماید و وارد مرحله بعدی شود.

رادیوفرکانس یا rf: این روش هیچ گونه عوارض جانبی ندارد و  در این روش از تولید و انتقال امواج مایکروویو بر روی سطح پوست استفاده می شود. بسیار ارزان و مقرون به صرفه است. برای برداشتن میخچه، اسکار، خال اطراف چشم و پلک و لای مژه و… کاربرد دارد.

خارج کردن تراشه: بااستفاده از بی حسی موضعی با چاقویی جراحی تیز و باریک سطح خال را برش داده و پوست همسطح با  خال برش می دهند.

روش بیوپسی با پانچ: در روش بیوپسی با پانچ با دستگاهی مخصوص خال را بر می دارند و قطعه مکعبی شکل از پوست را پانچ می نمایند. این دستگاه بسیار مناسب خال های پوستی کوچک می باشد.

جراحی با برشی: خال را برش می دهند و زخم را بخیه می دهند. این روش برای خال های صاف و بدخیم بسیار مناسب می باشد.

کرایوتراپی: کرایو نیز از روش خال برداری می باشد در این روش گاز اکسید نیتروژن به وسیله پوست زده می شود تا خون رسانی به سلول توسط سرما مختل شود و خال برداری از طریق صورت و پوست به دیگر اعضای بدن اعمال گردد.

کوتو: از روش های قدیمی و منسوخ برای برداشتن خال، روش حرارتی و یا کوتریزاسیون است که چون ممکن است که باعث سوختگی و یا ایجاد اسکار در بافت و زیر خال شود پزشک پوست، استفاده از این روش توصیه نمی کند.

چکیده مطلب

خال را باید با توصیه پزشک پوست برداشت، خال هایی که دچار تغییر رنگ می شوند حتما قبلش باید آزمایش داده شود. خال های بدخیم را باید بیوپسی و پاتولوژی شود تا با آسیب شناسی متوجه بدخیی آن شد. خیلی کم پیش می آید خال ها سرطانی باشد و خطر ابتلا به آن بسیار نادر می باشد. لکه ها و ضایعه های پوستی اگر دچار خونریزی و خارش و درد شود، بایستی توسط دکتر پوست شناسایی و مورد بررسی قرار گیرد.

باتشکر مدیریت سایت الناز سلطان مرادی بهترین دکتر پوست در ابهر

برچسب ها:

آخرین دیدگاه‌ها

    پرسش و پاسخ تکمیلی

    سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

    0 دیدگاه
    یک دیدگاه بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس سریع